Gb Vaya I Size Sensor Safe Satin Black Autosjedalo

1.174,90 KM

Autosjedalica 0+ do 4 g.

Nema na zalihi

Vjerujemo da svako dijete zaslužuje najbolje! Naša misija je olakšati roditeljstvo pružajući jednostavne, sigurne i transparentne proizvode kojima možete vjerovati.

  • Više od 30 GODINA povjerenja i kvalitete 🏆
  • EU odobreni proizvodi s 2 godine garancije
  • Besplatna dostava iznad 70 KM & besplatan povrat unutar 7 dana
  • 100% sigurni i zdravi proizvodi
Zagarantirana sigurna kupovina

ASORTIMAN

i-Size (od rođenja do 105 cm)
ECE R-129
max. 18 kg
od rođenja do cca 4 god

SIGURNOST SUSREĆE UDOBNOST


OKREĆE SE

Vaya i-Size nova je autosjedalica u našoj gb Platinum kolekciji koja utjelovljuje čisti “future perfect” dizajn, najvišu tehnologiju sigurnosti i brojne pozitivne značajke za roditelje. Uz mehanizam okretanja 360°, ova autosjedalica čini okretanje iz smjera obrnutog u smjer vožnje jednostavnim te nudi udobnu vožnju za djecu do 105 cm (približno 4 godine).

 

 

SIGURNO U SMJERU VOŽNJE
Za maksimalnu sigurnost preporuča se korištenje Vaya i-Size u smjeru suprotnom od smjera vožnje što je duže moguće, do visine od 105 cm (približno 4 godine). Inovativan sistem nudi većoj djeci udobnu vožnju s dovoljno mjesta za noge. Od 76 cm (približno 16 mjeseci) Vaya -Size može se koristiti u smjeru vožnje.
OKRETANJE 360°
Mehanizam okretanja 360° olakšava ulazak i izlazak iz autosjedalice jer se sjedalica može okrenuti prema vratima. Jednostavnije za roditelje, a i djeca se potiču na samostalnost.
KONTROLA SMJERA VOŽNJE
Kontrola smjera vožnje sprječava da se djeca voze u smjeru vožnje ranije od 16 mjeseci i 76 cm visine.
ER-TECH
Tehnologija redukcije energije smanjuje silu sudara sa vrata i glave. U smjeru vožnje ER-Tech se aktivira kada sila dosegne najviši udar na glavu u frontalnom sudaru: naslon za glavu pomakne se prema dolje, progresivno umanjujući izloženost vrata udarnoj sili te se zatim učvrsti u tom položaju.
INTEGRIRANI SISTEM ZAŠTITE OD BOČNOG UDARA (L.S.P.)
Bilo u smjeru suprotnom ili u smjeru vožnje, sistem linearne zaštite bočnog udara Vaya i-Size povećava razinu sigurnosti u slučaju bočnog sudara. L.S.P. sistem može se rasklopiti te tako umanjuje silu kod bočnog sudara.
ŠKOLJKA SJEDALA KOJA APSORBIRA ENERGIJU
Apsorbira silu udara i štiti dijete
ISOFIX POSTAVLJANJE JEDNIM KLIKOM
Sistem učvršćivanja ISOFIX jednostavan za upotrebu, samo jednim klikom znači da nema više dugotrajnog postavljanja autosjedalice. Neispravno postavljanje autosjedalice gotovo je nemoguće.
FUNKCIJA NAGIBA JEDNOM RUKOM
Nema više traženja utora za kopču: kopčanje remena sada je mnogo lakše – magnetne kopče drže trake pojasa u ruci.
U 12 POLOŽAJA VISINE PRILAGODLJIV NASLON ZA GLAVU
U 12 položaja visine prilagodljiv naslon za glavu s integriranim vodilicama pojasa – zaštita koja raste s djetetom
KOPČE S MAGNETOM
Nema više traženja utora za kopču: kopčanje remena sada je mnogo lakše – magnetne kopče drže trake pojasa u ruci.

SENSORSAFE
CYBEX spaja pametnu tehnologiju i pametan dizajn sa sistemom SensorSafe: jedinstven sigurnosni sistem koji nadgleda dijete u autu i time osigurava njegovu sigurnost.
SensorSafe kopča pričvršćena je na sigurnosne pojaseve određenih modela autosjedalica Cybex, sa kojih preko aplikacije na vašem pametnom telefonu upozorava na kritične situacije kojima je dijete u autosjedalici izloženo.