Akcija!

Autosjedalica Sirona Q Blue

Original price was: 1.209,24 KM.Current price is: 1.007,70 KM.

-17%

Kvalitetna autosjedalica za djecu.

Nema na zalihi

Olakšvamo roditeljstvo kroz jednostavnost, sigurnost i transparentnost u svemu što radimo.

  • Vrhunska kvaliteta po pristupačnim cijenama.
  • Proizvodi odobreni od institucija EU
  • Povrat novca unutar 7 dana ako niste zadovoljni.
  • Besplatna dostava za narudžbe iznad 70 KM u cijeloj BiH.
Zagarantirana sigurna kupovina

Sirona Q i-Size autosjedalica za smjer suprotan od smjera vožnje

Nova CYBEX Sirona Q i-Size ispunjava nove europske zahtjeve i regulative autosjedalice ECE R-129. Nova i-Size regulativa zahtijeva da se djeca od 15 mj i mlađa moraju prevoziti u suprotnom smjeru od smjera vožnje, što je najsigurniji način prijevoza, kako navode stručnjaci, potrošačke organizacije kao što su ADAC i njemačka neovisna organizacija potrošača o sigurnosti Stiftung Warentest.

 

Sigurno suprotno od smjera vožnje do 18kg

U CYBEX Sirona Q i-Size dijete se može voziti u smjeru suprotnom od smjera vožnje od rođenja do 105 cm visine (približno 4 godine). Novi , inteligentan dizajn znači da i viša djeca imaju puno prostora za noge kako bi udobno sjedila. Ali opet ne zauzima puno mjesta, Sirona Q i-Size lako se postavlja i u manja vozila. Dodatne karakteristike kao što su namještanje naslona jednom rukom, nude jednostavno korištenje i čine svakodnevicu lakšom.

Za lako ulaženje i izlaženje

Pametan sistem okretanja za 360°čini život lakšim Pametan mehanizam čini okretanje sjedala iz smjera obrnutog od vožnje u smjer vožnje i obratno; jednostavnim, bez potrebe da se sjedalo vadi iz vozila. Ulaženje i izlaženje iz autosjedalice također je jednostavnije jer se sjedalo može okrenuti prema vratima, samo jednom rukom.

Postavljanje ISOFIXom, samo jednim klikom

Postavljanje jednim klikom s ISOFIX-om; u oba smjera, pruža mogućnost jednostavnog učvršćivanja i osigurava povećanu sigurnost. Sirona Q i-Size učvršćena je ISOFIX sistemom i ne zahtijeva dodatno učvršćivanje. Oslonac sprijeda pomaže apsorbirati silu udara u slučaju frontalnog sudara i nudi dodatnu stabilnost. Ova tehnologija učvršćivanja ostavlja minimalnu mogućnost pogrešnog postavljanja i optimizira efekt zaštite.

Tehnologija sjedalo-uz-konstrukciju vozila

Inovativna tehnologija učvršćivanja stvara direktnu vezu sjedala i konstrukcije vozila. U slučaju nesreće, sila udara prenosi se direktno na konstrukciju, što automatski aktivira sigurnosne karakteristike vozila i sjedala te počinje proces distribucije sile u najranije mogućoj fazi nesreće. Pod patentom.

Teleskopski L.S.P. sistem

Teleskopska linearna zaštita od bočnih udara (L.S.P. sistem) apsorbira silu udara u bočnom sudaru u vrlo ranoj fazi (pod patentom). Bilo da je u smjeru vožnje ili u smjeru suprotnom od smjera vožnje, CYBEX Sirona Q i-Size s linearnom zaštitom od bočnih udara (L.S.P.) povećava razinu sigurnosti u slučaju bočnog sudara. L.S.P. sistem može se individualno prilagoditi za položaj sjedala i po tipu vozila te apsorbira silu bočnog sudara u kombinaciji sa štitnicima za glavu i ramena (pod patentom).

 

Alternativno – u smjeru vožnje

Ovisno o veličini, starija djeca mogu imati manjak prostora za noge, kada sjede u smjeru suprotnom od smjera vožnje. Ovisno o vašim potrebama, Sirona Q i-Size može se koristiti u smjeru vožnje za djecu od 16 mj i 76 cm i više (do 105 cm).

Prva i-Size autosjedalica s prilagodljivim zaštitama od udara

Prilagodljiva zaštita od udara s A.R.T tehnologiju na pametan način reducira opasnost od ozbiljnih ozljeda vrata bez da dijete ograničava. Zahvaljujući integriranom sistemu vezanja, nema više potrebe za posebnim učvršćivanjem zaštite od udara. U smjeru vožnje, dijete je zaštićeno prilagodljivom zaštitom od udara. Ovaj sistem djeluje poput napuhanog zračnog jastuka, koji apsorbira energiju udara kroz čitavu svoju površinu. U usporedbi s konvencionalnim remenom u 5 točaka učvršćivanja, pritisak na vrat znatno je umanjen. U slučaju nesreće, zaštitna od udara uz novu tehnologiju A.R.T. osigurava da je dijete u sigurnoj zoni sjedala (pod patentom). Zahvaljujući novom integriranom sistemu učvršćivanja, nije više potrebno posebno učvršćivanje sigurnosnog sistema jastuka s pojasom vozila (pod patentom).

Boje i tekstil

Prateći CYBEX tradiciju modnih boja, PLATINUM autosjedalice dolaze u predivnom rasponu boja. Comfort verzija: mekana i udobna comfort verzija Platinum autosjedalice ima 3 kombinacije boja.