Kako odabrati prava kolica za bebu? Bubo vam otkriva 10 stvari na koje trebate obratiti pozornost!

U svijetu dječje opreme, kolica za bebe su neizostavan dio, gotovo svaki roditelj ih posjeduje, iako ih možda ne koristi na isti način. No, odabir pravih kolica može biti izazovan zadatak. Postoje smjernice koje mogu pomoći pri odabiru, ali kada sve uzmete u obzir, shvatit ćete da to nije baš jednostavno. Zato je Bubo tu da Vam otkrije 10 stvari na koje trebate obratiti pozornost!

1. Obavite istraživanje

Možda bar jedna buduća mama još uvijek nije sigurna u razliku između kišobran i buggy kolica. Nema ništa loše u tome, jer današnja ponuda kolica stvara pravi mali labirint opcija. Nema ništa loše da prvo obavite istraživanje o svim kolicima koje vas zanimaju.

2. 3u1, 2u1, kišobran kolica?

Ako imate skromniji budžet i razmišljate dugoročno, razmatranje kupnje kolica 3u1 ili 2u1 modela može biti dobra opcija. Smatramo da je bolje odmah investirati u kvalitetnu autosjedalicu koja se može koristiti od rođenja pa sve do 12 godina (to ćemo detaljnije razmotriti drugi put). Također, danas su kišobran kolica opremljena opcijom spuštanja u nulti položaj i dodatkom košare za novorođenče. Umjesto da kasnije zamijenite ova glomazna klasična kolica za kišobran kolica kada dijete napuni šest do sedam mjeseci, možete odmah razmotriti kupnju kišobran kolica s košarom, čime ćete uštedjeti i novac i prostor.

3. Koliko ćete često koristiti kolica?

Mnoge mame svoja kolica drže u prtljažniku auta jer ih koriste svakodnevno – na svim avanturama, a nekima je svakodnevna potreba za kolicima manja. Važno je biti iskren prema sebi i postaviti pitanje koliko ćete zapravo koristiti kolica i prema tome odlučiti koja kolica su za vas.

4. Uzmite u obzir mjesto u kojem živite

Kod odabira kolica, jedan od ključnih elemenata na koje trebate obratiti pozornost su kotači. Važno je uzeti u obzir vrstu terena po kojem ćete najčešće voziti kolica te prilagoditi odabir kotača tom terenu. Bitno je da kolica omogućavaju laganu vožnju i bez poteškoća savladavaju različite vrste terena kroz koje ćete prolaziti.

Kolica u parku

5. S kojim budžetom raspolažete?

Neki roditelji su spremni izdvojiti značajnu svotu novca za kolica, dok drugi vjeruju da postoje izvrsne opcije visoke kvalitete po prihvatljivijim cijenama. Stoga je važno pažljivo razmotriti trebate li dugoročno investirati u kolica (posebno ako planirate još djece u skorijoj budućnosti) ili ih trebate samo kratkoročno. Prema tome, postavljanje realnog budžeta za kupnju kolica je ključno.

6. Birajte neutralne boje kolica

Iako su cvjetni uzorci i nježne boje neodoljivi, uvijek je sigurnije odabrati kolica u neutralnim tonovima. Osim što su lakša za održavanje, takva kolica će biti dugoročno primjerena za oba spola. Boje poput sive, crne, tamnoplave, žute, te eventualno crvene, čine mnogo bolji izbor od ružičaste, nježno narančaste, pastelno plave ili uzoraka poput cvjetnih motiva, točkica ili zlatnih detalja.

7. Težina i nosivost su jako bitni!

Zaljubljene u raznolike i prekrasne uzorke, mame često zanemaruju težinu i nosivost samih kolica. No, ovo je izuzetno važan aspekt jer nije isto nositi sklopiva kolica od 12 kilograma konstrukcije u automobilu (posebno kada ste sami s bebom), u usporedbi s onima od 6 kilograma. Također, važno je uzeti u obzir i zadane težine bebe, jer se često dogodi da mame budu iznenađene kada bebi određeni položaj ili kolica ne odgovaraju.

8. Obratite pozornost na košaru

Ona nije od krucijalne važnosti, ali za mame koje su stalno u pogonu s djetetom i kolicima, ona život znači. Ako i vi planirate živjeti po paroli „kud ja, tu i beba“, onda vam trebaju kolica s velikom, širokom i lako dostupnom košarom. Ova funkcionalnost omogućuje vam da lakše organizirate sve potrebne stvari za vaše dijete dok ste u pokretu, čime se olakšava vaša svakodnevica.

Kolica u parku

9. Ako niste zadovoljni s kolicima – zamijenite ih za druge!

Nema boljeg testa za kolica nego kada stavite bebu u njih. Ako beba negoduje, možda je riječ o modelu kolica. Bebe su zaista posebna karakterna bića koja znaju što žele. Važno je pratiti njihovo ponašanje i, ako primijetite da se ne osjećaju udobno ili su nezadovoljne, razmotrite promjenu kolica. To nije ništa neobično i, srećom, danas postoji beskonačan broj različitih modela kolica među kojima možete birati.

10. Ne ustručavajte se pitati prodavače o svakom detalju!

Bilo da birate kolica u trgovini ili putem interneta, nemojte se bojati postaviti puno pitanja. Kolica su poput prvog automobila za vašu bebu, pa je sasvim razumno imati puno pitanja, baš kao što ih imamo kada biramo automobil. Također, kod kupnje novih kolica važno je uzeti u obzir i garanciju te dostupnost rezervnih dijelova. Ponekad se zna dogoditi da je nešto potrebno zamijeniti ili popraviti, stoga je važno osigurati da su rezervni dijelovi lako dostupni.

Kupnja kolica može biti uzbudljiva avantura, prepuna izazova i radosti, jednako kao i sam dolazak prinove. Nadamo se da vam je vaš prijatelj Bubo malo olakšao proces kupovine kolica. Za sva ostala pitanja, budite slobodni obratiti nam se i pomoći ćemo vam odabrati najbolja kolica za vaše mališane!

Uvijek na strani roditelja,

Vaš Bimaco

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Express besplatna dostava

Za narudžbe veće od 70 KM u roku 24-48h

Besplatan povrat

Ako niste zadovoljni, vratite unutar 7 dana i ne plaćate ništa

Jamstvo kvaliteta

Samo najkvalitetniji proizvodi odobreni od EU

100% sigurno plaćanje

Platite karticom na rate ili gotovinom pri preuzimanjuCopyright © Bimaco 2024. Sva prava pridržana